tiistai 7. syyskuuta 2010

Helmiä ja riipuksia

Toinen lapsista sairastaa, joten viikonloppuna piti keksiä jotain kivaa tekemistä, kun dvd:t oli katsottu ja tietokone-, pleikkari- ja lautapelit pelattu loppuun eikä akkaritkaan jaksaneet enää kiinnostaa. Kaivelin esiin monta vuotta askartelulipastossa säilömän Cernit-massat, ja lopulta koko perhe istui keittiönpöydän ääressä massoja pyörittelemässä.

Halusin kokeilla millefiori-tekniikkaa ensimmäistä kertaa. Aloitin ihan simppelillä kaksivärisellä spiraalilla. Ensin tein nuo turkoosi-mustat helmet ja napin. Niiden jämämateriaalin hieroin yhteen punaisen massan kanssa, ja sain aikaan rusehtavan lilaa, jota yhdistin spiraaliksi valkoisen massan kanssa. Näistä helmistä yli jääneen massan muokkasin yksiväriseksi, ja siitä tulikin ihan kaunista lilaa, jonka kieputin grillitikun ympärille ja taivutin kierteen mutkalle. Jotain koruja näistä ajattelin koota.



Uunissa rusehtavan lila muuttui selkeästi lilaksi. Muutenkin värien sekoittaminen on ainakin minulle vähän yllätystouhua, mutta ihan hauskaa sellaista.

Massat alkoivat huudella lipaston uumenista oikeastaan reilu viikko sitten, kun kävin hopeasavikurssilla. Tein siellä kaksi riipusta, joista toisen annan lahjaksi, ja tämän kukkakorun pidän ihan itse. Sain kurssilta mukaani myös välineitä ja vähän hopeasavea, joten koruntekoa voi jatkaa myös jalometalleista. Myös uusi kurssi houkuttelisi, vaikkapa ruiskuhopeasavi tai hopeasaven ja polymeerimassan yhdistelyn kurssi.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Makeita noi massahelmet. Hauska idea muuten tuo spiraali! En malta odottaa, että pääsen itsekin massojen kimppuun.