sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Hidas-hidas-nopea-nopea

Eilen illalla sain sähköpostilla tiedon tanssilajistani: valssia ja foxtrotia.
Haasteesi on VALSSI ja FOXTROT. Haasta itsesi tutustumaan neuleiden historiaan! Ehkä olet ennenkin tehnyt jonkin perinneneuleen? Mutta onko sinulla haisuakaan tekniikan tai mallin alkuperästä?! Tai hoida homma toisin päin: inspiroidu toteuttamaan jokin työ sen taustatarinan pohjalta!
Ja näin tätä lajia kuvattiin koetanssikierroksella:
Perinteet ja traditiot. Perinneneuleet ovat sinun juttusi. Hallitset useamman tekniikan ja tiedät niiden ja käyttämiesi mallien historian. Se voi olla konttineuletta, kirjoneuletta, eestiläistä pitsiä… Olet neulonut kauan ja arvostat harrastuksesi historiallisuutta. Historia elää ja kulkee eteenpäin neuleissasi!
Ensin löi ihan tyhjää. Mies ehdotti, että voisin opetella "sitä vanhanaikaista juttua, mitä tehdään sillä sellaisella neulalla", viitaten siis kinnasneulaan, joka minun oli ihan pakko ostaa reilu vuosi sitten, mutta jota en ole vielä lainkaan käyttänyt. Itselleni tuli mieleen kysellä äidiltäni, mitä suvussani on neulottu. Luultavasti lähinnä saapassukkia ja muuta tarpeellista (=tylsää...).

Sitten muistin, että hyllyssäni on Kalevalaneuleet-kirja, josta en ole vielä neulonut yhtään ohjetta. Sitä etsiessäni huomasin, että myös kirjat Folk Style ja Kintting Vintage Socks voisivat antaa vihjeitä tähän kategoriaan. Olen tuosta viimeisestä lukenutkin moneen kertaa alun historiaosuuden, joka on oikein mielenkiintoista. Onneksi aikaa idean kehittelyyn on kolme viikkoa.

2 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Eikö olekin hienoa, miten haasteen emo saa heräteltyä harmaita aivosoluja. Minullakin ensimmäinen tunne haasteen saannin jälkeen oli kauhu, mutta innostus iski heti perään.

Heli kirjoitti...

Kyllä, on tosi hauskaa pohtia neulomista vähän eri suunnalta kuin tavallisesti!