keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Mitä mä tekisin?

Kuvia ei tällä kertaa tule, koska perheen nuoret videotaiteilijat ovat kuluttaneet kameran akun, eikä täällä kukaan ole mitään kuvattavaa saanut aikaiseksikaan. Kompensoin kuvien puutetta maanisella linkkaamisella.

SYTYCK-haasteen Hollywood-viikot alkavat olla loppusuoralla. Sunnuntai-iltana saisi puikoille laittaa kisatyön. Se tietysti edellyttäisi sitä, että siihen mennessä olisi saanut päätettyä, mikä se lopullinen työ on. Tuskailinkin jo alkuviikosta, että minulle se suurin haaste taitaisi olla minkä tahansa työn valmiiksi saattaminen, keskeneräisiä töitä kun löytyy laatikoista ihan luvattoman paljon. No, tällaista haastetta ei tällä kertaa ollut tarjolla, joten olen penkonut lanka-arkkua ja kirjahyllyä vimmaisesti.

Kalevalaneuleet-kirjan Elämänpuu-takki oli ykkössuosikkini pitkään, mutta en saanut neuletiheyttä täsmäämään valitsemallani langalla. Mallitilkusta voi siis olla jotain hyötyäkin - normaalisti olisin luonut saman tien takakappaleellisen silmukoita ja todennut leveyden aivan liian suureksi neulottuani ensimmäisen kerän.

Seeuraavaksi selasin kirjahyllystäni niitä ohjeita, joita olen ajatellut jossain vaiheessa joka tapauksessa toteuttavani. Perinteiset neuleet tarkoittavat eri puolilla maailmaa erilaisia asioita, joten vaihtoehtonikin ovat laidasta laitaan. Kaikki ohjelinkit vievät Ravelryyn.
  1. Viron pitsiä, perinteisesti huivissa. Tämän mallin aloitin pari vuotta sitten, mutta tein siinä jonkun virheen jo ensimmäisessä kaaviossa, ja nakkasin tekeleen nurkkaan. Jos tähän päädyn, vaihdan myös langan - vihreää vironvillaa tai ruskeaa ohutta Pirkka-lankaa olisi tarjolla.
  2. Gansey-neuletta, eli palmikoita, paidan sijaan tällä kertaa hameessa. Tähän saatoin ostaa vaaleanruskeaa seiskaveikkaa viime viikonloppuna...
  3. Bohus-kirjoneuletta pääsisin opettelemaan sukissa. Kirjoneuleet eivät tosiaan ole vahva lajini, tarvitsisin uudet polvisukat, ja sopivia sukkalankoja ruskeissa sävyissä löytyisi ihan varmasti.
  4. Aran-neuleet ovat ihanan kuohkeita ja muhkeita, ja minusta keeppi pysyy vaikkapa töissä paremmin harteilla kuin huivi, joten käyttöä olisi varmasti tällekin. Langaksi ajattelin beigeä Luxus Cloudia.
  5. Kauniita pitsejä tehdään myös Shetlannissa. Perinteisten huivien kuviot taipuvat myös liiviksi, johon olen varannut vihreänsävyisiä Dropsin Alpacoita.
  6. Perinteisiä ovat myös neulotut pöytäliinat, ja koska sellaiselle ei meillä ole käyttöä, voi pikkuliinat käyttää laukunkappaleiksi. Haastetta tässä toisi kappaleiden yhdistely ja vuorittaminen, ja langaksi valitsin ohjeen lankaa ohuemman Tennesseen - uskon laukulle olevan enemmän käyttöä vähän pienemmässä koossa.
Valinnanvaraa ainakin on. Jokaisessa näissä on omat haasteensa, joista osa tuntuu etukäteen isommilta kuin toiset. Kaikista näistä todennäköisesti selviytyisin voittajana - siis oman itseni voittajana, ja vielä ihan hyväntuulisenakin, mikä on kotijoukkojen mielestä oletettavasti plussaa.

Oikeastaan houkuttelisi myös fair isle -neuletakki. Siinä olisi totisesti haastetta jo valmiiksi saamisenkin suhteen. Siihen minulla ei olisi lankojakaan valmiina, mutta ehkä voisin tinkiä tästä itseasettamastani lisäsäännöstä... Tämän kanssa kuitenkin epäilyttää, että meneekö sitten koko loppuvuosi tuhdatessa tämän kanssa, jolloin riskinä on kyllästyminen ja turhautuminen, kun yleensä tosiaan teen useampaa työtä yhtä aikaa.

Kommenttiloota on avoinna kannustushuudoille, ehdotuksille ja tyrmäyksillekin, koska itse en tunnu pääseväni pähkäilyssäni tästä eteenpäin ollenkaan. Tavoitteena on kuitenkin päästä vähintään yhtä hienoon suoritukseen kuin tämä quicksteppaava pari:
Flash toistinta ei löytynyt.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ääni neuletakille. Se on niin hieno! Otat siihen rinnalle pari välityötä, niin kyllästyminenkään ei yllätä. Tsemppiä, kyllä se siitä sujuu! :)

Pysseliini kirjoitti...

Minä täällä uskollisena yökukkujana ;) On sulla ainakin mistä valita :D

Itse en ikimaailmassa uskaltaisi ruveta tekemään tuota villatakkia. En varmasti saisi sitä ikinä valmiiksi, mutta tottahan se on että kuvassa ainakin villatakki on todella ihana..
Joten jos oikein kovasti haluat itseäsi haastaa niin aloita villatakki :))

Tai jos et ihan niin paljoa halua käyttää aikaa niin tuo hame on kyllä mielestäni kiva ja käytännöllisen oloinen. Ei sen puoleen että muutkaan vaihtoehdot olisivat kauheita :D

Ja aivan varmasti saat valmiiksi kun vaan niin päätät. Todistetusti onnistut siinä hommassa ainakin paremmin kuin minä! Meidän pitäisi pitää joskus kisa niistä keskeneräisistä, voittaisin luultavasti :D