maanantai 22. marraskuuta 2010

Kengät sanoo koo-koo-koo

SYTYCK-emo heitti porkkanahaasteen: pitäisi kertoilla tanssikengistä, eli neulontapaikoista. Taidan olla vähän musikaalityyppiä: saatan ratketa tanssimaan missä ja milloin tahansa, viis siitä, mitkä kengät sattuu olemaan jalassa. Minulla on melkein aina neule mukanani, jotta voin sopivan tilaisuuden tullen kieputtaa silmukoita kerroksen tai kaksi.
Peruskuntoa ylläpidän päivittäin lähijunassa. Kallisarvoista neulonta-aikaa on parikymmentä minuuttia kumpaankin suuntaan. Työmatkaneuleen tulee olla sellainen, jota voi neuloa ilman ohjetta, koska ohjeelle ei ruuhkajunassa yleensä ole tilaa. Neuloessa pitää pystyä juttelemaan mahtavan aamujunaporukan kanssa ja se pitää voida nakata takaisin laukkuun melkein milloin tahansa.
Kotoisin paikka neulomiselle on kuitenkin tässä. Sohvannurkassa kaikki on sopivasti käden ulottuvilla. Kuvassa sohvalla on aktiivisesti keskeneräisten töiden kassit, SYTYCKiä Novitan kassissa ja torkkupeittoa vihreässä. Sohvan toisessa päässä on kirjahylly käsityökirjoineen, toisessa päässä lanka-arkku. Sohvapöydän hyllyihin mahtuu keskeneräisten töiden laatikot sekä puikkopussit ja muut tarvikkeet. Pöydällä on tilaa läppärille ja vähintään teemukille, mukavan usein myös miehen leipomuksille.
Sohvalle kokoontuu monesti koko perhe erilaisin kokoonpanoin, ja paikat vaihtuvat tarpeen mukaan. Tänään keskipaikalla sormivirkkasi poikani niin vauhdikkaasti, ettei kamera pysynyt perässä.
Jaa se SYTYCK-takki? Eteneehän sekin, vaikka hitaasti. Noin viikko sitten oltiin tässä vaiheessa, nyt jo vähän pidemmällä.

2 kommenttia:

Pysseliini kirjoitti...

Miten tuo sormivirkkaus toimii? Peukalossa pidetään silmukkaa ja etusormella koukkaillaan lanka sieltä välistä vai?
Netistä löysin Knittystä sormineulontaan, sekin näytti jännältä. Mutta mitenköhän sen työn voi jättää sitten kesken vai pitääkö se tehdä yhdellä kertaa valmiiksi :D

http://www.knitty.com/ISSUEsummer06/FEATfingerknitting.html

Heli kirjoitti...

Poika on oppinut sormivirkkauksen viime vuonna koulussa. Näyttäisi työntävän silmukasta peukun ja etusormen ja nappaavan langan uudeksi silmukaksi niillä. Vauhdilla tuota ketjua näyttää syntyvän!

Sormineulontakin näyttää hauskalta, voisi joskus opetella ja neuvoa lapsillekin!