maanantai 17. tammikuuta 2011

Kesähaaveita

Tammikuussa on hyvä aika suunnitella tulevaa puutarhakesää, lukea kirjoja ja selata nettiä. Tässä vaiheessa kaikki haaveet saavat olla samalla viivalla, vaikka tiedänkin, että ihan kaikki eivät samana kesänä pääse toteutukseen.
kuva: Kekkilä
Koska kaikki kesät eivät suurella todennäköisyydellä ole yhtä suloisen kuumia kuin viime vuotinen, tomaattisadon varmistamiseksi tahtoisin pienen kasvihuoneen. Pieneenkin tilaan saisi varmasti myös paprikan- tai kurkuntaimen, ja kattoon voisi ripustaa chiliamppelin...
kuva: Kivikangas
Tehokasta tilankäyttöä olisi myös tällainen kukkiva seinä. Tai voisihan se olla myös syötävä seinä, jos koloihin istuttaisi yrttejä, salaattia tai vaikkapa mansikkaa.
kuva: MiniGarden
Toivoisin saavani pihalle myös vesiaiheen. En tahdo mitään isoa lampea, mutta pieni soliseva lähde toisi rauhallista tunnelmaa.
kuva: Bellart
Tuhkapensaiden tilalle nurmikon takareunaan haluaisin istuttaa 2-3 punaista ja 2-3 mustaa viinimarjapensasta. Sivurajan tuhkapensaat voisin vaihtaa vaikka marja-aroniaan, tai miksei niihin samoihin viinimarjoihinkin. Nurmikon takanurkkaan aion istuttaa raparperimättään. Portaiden pieleen mahtuisi juuri sopivasti vielä toinen viljelylaatikko, jolloin voisi laajentaa kasvivalikoimaa, ottaa paremmin huomioon eri lajien kasvupaikkatoiveet ja jopa harrastaa kiertoviljelyä.
kuva: Biolan
Tuollaisessa pihassa olisi nautinnollista istuskella syömässä jäätelöä, lukemassa kirjaa ja vaikkapa neuloa. Sitä odotellessa jatkan neulomista sohvannurkassa.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kasvihuone... oih!

Tuo kukkiva seinäkin on aika hauska. Pitääkin pistää harkintaan, mulla olisi aika täydellinen paikkakin tuolle.