keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Turvallista matkaa

"Ruusu tarttis pyöräilykypärän."

Hmmm. Pyörittelin hetken virkkuukoukkua ja jäykähköä lankaa, mutta ei se oikein ottanut onnistuakseen. Sitten välipalaa laittaessani välähti.
Kuva Leipäkeisarilta

Kakku- ja Leipäkeisarin herkullinen Jyvävuoka myydään ohuessa (biohajoavassa!) vanerisessa vuoassa. Leikkasin tuollaisen vuoan kahtia ihan tavallisilla saksilla ja laitoin puolikkaat osittain sisäkkäin. Teippailin ne paikoilleen ihan maalarinteipillä. Sitten hain jemma-nimisestä paikasta edesmenneen hameeni vyötärönauhaa ja tyttären edesmenneistä housuista talteenotetun kiristimen. Leikkailin ja teippailin nauhasta hihnat kypärään. Rakenne oli tässä kohtaa jo aivan toimiva, mutta ulkoasu ei ollut kovin kaunis.
Kuva Teippitarhasta

Mietin maalipensseliin tarttumista, mutta sitten sain paremman idean ja tilasin Teippitarhasta jesaria. Sunnuntaina tehty tilaus toimitettiin kotiovelle tänään keskiviikkona. Kypärän runko kiikutettiin minulle heti oven sulkeuduttua postipojan (siis oikeasti, kesäpojat on nykyään kovin poikia...) perästä. Hetken aikaa mietiskelin, miten saisin teipit asettumaan nätisti epäsäännöllisen muotoisen kypärän päälle. Tasaista pintaa olisikin tuolla teipillä helppo päälystää, mutta itse päädyin hieman luistamaan pilkkujen kohdistamisesta. Edessä ja takana peitin epäsiisteimmät kohdat sieltä samasta jemmasta löytyneillä heijastintarroilla.



Ja nyt pääsee Ruusukin kokemaan vauhdin hurmaa äitinsä pyörän perässä.

2 kommenttia:

Pysseliini kirjoitti...

Vautsi!!

Mari kirjoitti...

Näppärää ja niin kiva!