tiistai 15. lokakuuta 2013

Raitaa ranteisiin

Alkusyksystä kyselin perheeltä, että onko heillä kutiletarpeita. Toinen lapsi ilmoitti, että tarvitsisi HPK-väriset kämmekkäät. Onnistuin saamaan oranssia jämälankaa kaverilta (mun ekat Wollmeiset ikinä! Tykkään!) ja toteutin tilauksen. Toinen lapsi löysi sopivat värit kämmekkäisiin jämälaatikostani, vaikka vaaleanpunaista ei ollutkaan tarjolla.
Yhtenä aamuna pyysin sitten kouluunlähteviä lapsia esittelemään käsiään. Mitoitukset on tehty sovitusten kautta juuri lasten toiveiden mukaan, toinen halusi lämpöä ja toinen hyvän otteen mailasta katusäbässä. Samoin toinen halusi nirkkoreunan, toinen missään nimessä ei.

Kuten yleensä aina lapsille käsiasioita tehdessäni laitoin näissäkin peukunpaikan suoraan sivulle. Kiireessä ei siis ole väliä kumpaan käteen hanska tulee. Periaatteessa lankoja on vielä sen verran, että voisin tehdä hukkaamisvaraa vielä yhden kämmekkään kummallekin, mutta muut hommat houkuttavat enemmän. Teen sitten, jos tarvetta tulee. Ei näissäkään kauaa mene - paitsi päättelyvaihe saattaa kestää useamman päivän.

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tosi kivat! Kämmekkäitä en ole itse kokeillut tehdä, tekisi kyllä mieli.

Heli kirjoitti...

Kämmekkäät on kyllä kylmänäppisen päätetyöntekijän pelastus. Itselläni on ne melkein jatkuvasti kädessä kylmään vuodenaikaan (=noin 10 kk vuodessa...).