maanantai 13. syyskuuta 2010

Talvea odotellessa

Vaikka tänäänkin iltapäivällä oli niin lämmin, että takki oli liikaa, on neulojan varauduttava jo talven tuloon. Pienempinä lapset käyttivät mutisematta äidin tekemiä pipoja, mutta viime talvena Chicago Blackhawks-pipot veivät voiton. Pakko se on kuitenkin vielä yrittää... Poika totesikin yhtenä iltana, että "me säästetään ihan sikapaljon rahaa, kun äiti tekee meille kaikkii pipoi ja muita". Johon mies kyllä yritti mutista jotain lankojen hinnoista, mutta eikös se totuus tule lasten suista?

Pari viikkoa sitten työreissulta Tallinnasta ostin huovuttuvaa lankaa pojan kiekkojoukkueen väreissä. Hän piirsi minulle mallin, jonka tärkeimmät ominaisuudet olivat korvat ja kapeat raidat. Aika hyvin onnistuin toteutuksessa, vaikka itse sanonkin. Ilman ohjetta, ylhäältä alas, korviin vähän muotoiluja. Poika valitsi H&M:stä joskus jemmaan hankituista "räppi-merkin".
Tytön pipoon ei tarvinnut arvuutella toiveväriä. Samalta reissulta tarttui mukaan imelä hahtuvakiekko, josta syntyi pipo. Varsinaista ohjetta ei ollut, vanhoja muistellen ja perstuntumalla neuloin ja nakkasin pesukoneeseen. H&M:n HelloKitty-kangasmerkki viimeistelee pipon juuri ekaluokkalaiseni näköiseksi.
Valokuvatkin onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka vasta hetki sitten ehdin kuvia ottamaan. Anun kommenttiraidalle jättämästä vinkistä tutkailin Canon Ixukseni säätöjä. Yleensä kameraa käyttävät eniten lapset, joten automaattitoiminnot ovat olleet oletuksena. Kaipa tuollakin kameralla ihan kelpo kuvia saa, kun vain malttaa ottaa kaikki ominaisuudet käyttöön.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tosi makeita molemmat! Miten sä arvioit tuon koon? Pesukoneesta kun voi mun vähäisen kokemuksen mukaan tulla ulos melkein mitä tahansa...

Heli kirjoitti...

Koko onkin se perstuntumaosuus näissä huovutusjutuissa. Hahtuvaa oli reilun sadan gramman kiekko, toiseen pipoon käytin 2 50 gramman kerää. Jämälankoja ei juuri jäänyt.

Ensin heitin kastellut pipot kuivausrumpuun muun pyykin kanssa, mutta kun juuri mitään ei tapahtunut, nakkasin ne 40 asteen pesuun. Punamusta huopui sopivasti, mutta pinkki tarvitsi vielä toisen 40 asteen käsittelyn.

Minä huovutan aina ihan normaalin pyykin seassa, vaikka jotkut ohjeet neuvovat käyttämään yksiä farkkuja tai paria pyyhettä.