torstai 30. syyskuuta 2010

Valssin tahtiin

Nyt Nelosella pyörivän Dancen jenkkiversiota esitettiin Suomen telkkarissa nimellä Tanssi, jos osaat. Minusta tuo nimi oli paljon parempi - ei lontoonkielisellä nimellä hyvä formaatti sen paremmaksi muutu.
Neulo, jos osaat -haasteessa saan siis tutustua neulomisen historiaan ja perinteisiin. Kuten monet muutkin saman haasteen saaneet, olen nettiä ja kirjoja selatessani löytänyt aranit, ganseyt ja fair islet, Shetlannin ja Haapsalun pitsit, selbuvotterit ja kainuun kukkalapaset... Valinnan varaa siis riittää.

SYTYCK-kielellä valintoja pitää tehdä siinä, tuonko valssiin ja foxtrotiin sävyjä broadwaylta, baletista, kansantansseista vaiko peräti bollywoodista. Tällaiselle hiphopparille missä tahansa noista on haastetta riittämiin. Lisäksi pitäisi päättää, mikä on esitykseni mittakaava: tyydynkö pipoon, sukkiin tai lapasiin vai riittäisikö kunnianhimoni isompiin huiveihin tai puseroihin saakka. Tositeeveessä alisuorittaminen saattaa olla melkein yhtä paha virhe kuin surkeaan pyllähtämiseen päättyvä yliyrittäminen. Pohdittavaa riittää, mutta jotain suuntaviivoja olen jo saanut luonnosteltua...

Ei kommentteja: