perjantai 1. lokakuuta 2010

Halolla päähän

15 millin puikoilla neulominen oli aika hassunhauskaa puuhaa. Vaikka oikea ranteeni oli sitä mieltä, että mitään isoa työtä niillä ei pitäisi tehdä, niin mielessäni alkoi pyöriä ajatus trikookuteesta tai jostain vastaavasta tosi paksusta langasta neulotusta matosta. Käsityömessuilla sellainen taisi olla Titityyn osastolla, pitsiliina jättimittakaavassa.

Tällä kertaa haloilla syntyi kuitenkin pääasia. Vähän iso, tuonne mahtuisi noin puolitoista päätä. Muuten oikein kiva, joten testaan pesukoneen kutistavaa vaikutusta, vaikka lanka (Hjertagarnin New York) onkin vain 80 % villaa.

Ohje on kirjasta Myssystä sukkiin, jossa on ensivilkaisulla paljon kivoja ohjeita, mutta tarkemmin tutkiessa ohjeissa on paljon virheitä ja puutteita. Tämän Korvalappumyssyn ohjeesta puuttui takasauman ompelu ja langanpäiden päättely, mikä sinänsä on pikkujuttu. Kun kuitenkin ainakin neljässä mallissa ohjeistetaan "jatka ruutupiirroksen mukaan", yhdestä mallista puuttuu kuva ja isompia ja pienempiä kirjoitus/editointivirheitä on useita, niin kovin helposti ei kirjaan tule tartuttua. Perussukan ja -lapasen ohjeet siinä kyllä on selkeästi, joten ei se ihan kokonaan huonokaan kirja ole.

Ei kommentteja: