sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Mutta miten kävi Sytyck-takin?

Sytyck-projektin lopputahdit on soitettu. Itselleni kävi köpelösti - aika, taito, motivaatio ja tähtien asento ei vain nyt osunut yhteen. Mallitilkkuilusta huolimatta tiheys ei aivan täsmännyt, joten jo ensimmäisessä hihassa piti suorittaa ylimääräisiä laskutoimituksia. Silti se näyttää vähän liian pieneltä. Motivaatiota tarkempaan mittailuun ja mahdolliseen purkamiseen ei kuitenkaan löytynyt, joten olen edelleen samassa vaiheessa kuin marraskuun lopussa.
Jotain olen tästä kuitenkin oppinut: aikataulut eivät sovi neulontaharrastukseeni. Langanjuoksut kirjoneuleen takana on mahdollista saada tasaisiksi, mutta ainakin vielä se vaatii niin paljon keskittymistä, että tv- tai seurusteluneuleeksi kirjoneule ei sovi. Neulon mieluiten jonkun muun toiminnon ohessa, joten tiukkaa keskittymistä vaativat työt jäävät helposti kesken - tai mikä tahansa työ tullessaan keskittymistä vaativaan vaiheeseen.

Malli on edelleen mielestäni kaunis, ja pidän valitsemistani väreistä. Suunnittelen yhä tekeväni sen "joskus".

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kyllä se siitä. Ei tällaiseen pimeään aikaan sovi mikään keskittymistä vaativa. Innostut sitten joskus uudelleen.

Mä en muuten enää jaksanut edes miettiä, mitä aloittaisin, niin että aloitin sitten ne polvisukat. Ah niin tylsää, mutta telkkarin eteen just sopivaa iltapuuhaa.

Pysseliini kirjoitti...

Sinne "joskus"-listaan on ihan hyvä lisäillä niitä epäonnisiakin töitä. Ehkä niitä joskus paremalla ajalla/taidolla/langalla/välineillä saa tehtyä, tai sitten ei ;) Mutta sehän on kyllä totta että joskus niistä ihanista malleistakin pitää hypätä yli kun tulee aina vaan niitä uusia ja ihania eteen.

Itse tässä taas vaihteeksi mietiskelen sitä neuletakin aloittamista Jonnalle. Jos vaikka helmikuussa aloittaisi helmikuun takkia.. Taitaa jäädä taas aikomiseksi :)

Nunt kirjoitti...

Eikö olekin raivostuttavaa, että kun vaivautuu sen mallitilkun tekemään, niin varsinaisessa työssä tiheys ei sitten enää täsmää... olen tähän itsekin törmännyt aika monta kertaa. Yleensä sitten aloitankin suoraan jotain kokoa summamutikassa ja mittaan tiheyden työn edetessä ja puran, jos ei sovi.

Heli kirjoitti...

En minäkään yleensä mallitilkkuja tee, eikä tämäkään kokeilu saanut minua vakuuttuneeksi niiden hyödyllisyydestä.