maanantai 10. tammikuuta 2011

Varastontyhjennystä

Kyllästyin loppuvuodesta lanka-arkkuni ja askartelulipastoni tavarakaaokseen. Miehen mukaan harrastustarvikkeitani löytyy myös ihan kaikkialta muualta kodistamme. Uusia lankoja ja tarvikkeita tulee ostettua enemmän kuin niitä ehtii käyttää pois, ja niille suunnitellut käyttötarkoitukset ehtivät unohtua ennen kuin ne pääsevät käyttöönkään.
Jos langat sattumalta loppuisivat kesken, voin vaihteeksi vaikka huovuttaa.
Nyt olen aloittanut puolen vuoden käsityö- ja askartelutarvikeostolakon. En osta lankaa, en helmiä, en kirjoja, en lehtiä. Lakko kestää 1.1.-30.6.2011. Mietin ensin vuoden lakkoa, mutta lopulta päätin, että puolen vuoden kohdalla on hyvä pitää tarkastelutauko - voinhan silloin päättää toisesta puolen vuoden lakosta, jos siltä tuntuu.
Kirjoja saa lainattua myös kirjastosta, kaikkea ei tarvitse omistaa.
Kaikkiin hyviin sääntöihin sisältyy tietenkin poikkeuksia:
  • nappeja, vetoketjuja yms viimeistelytarvikkeita saa ostaa siinä vaiheessa, kun kyseinen työ on niitä vaille valmis - ei varastoon ja varmuuden vuoksi odottamaan.
  • maaliskuun metallilanganvääntelykurssia varten saa tehdä tarvittavia (kohtuullisia) hankintoja.
  • saan toivoa jakson aikana käsityölahjoja esim. nimpparina ja äitienpäivänä. En kuitenkaan saa kiukustua, jos lahjat eivät liitykään käsitöihin.
Nappejakin löytyy näiden lisäksi vielä yhdestä tai kahdesta paikasta...
Mietin myös messu-, matka-, huipputarjous- ja muiden poikkeustilanteiden takaportin lisäämistä sääntöihini, mutta luultavasti saisin kaikki ostokset ujutettua porsaanreikien läpi. Sen sijaan lisään sääntöihin rangaistuspykälän:
  • jokainen lakon aikana käsityö- ja askartelutarvikkeisiin käytetty alkava 10 euroa pidentää määriteltyä lakkoaikaa viikolla. Ehkäpä tämä pelote riittää tuomaan vähän harkintaa myös houkutusten ääressä - toisaalta joku eteen osuva ihanuus saattaa hyvinkin olla sakkokierroksen arvoinen...
***
Käsityö- ja askarteluelämän ulkopuolellakin vähennän materiaa: tavoitteenani on pistää kiertoon, roskiin tai muuten vain pois tavara päivässä koko vuoden ajan. Hyvän startin sain puolitoista vuotta kellarissa avaamattomana olleesta äitiyspakkauslaatikollisesta laukkuja. Kiertoon vaan!

1 kommentti:

Pysseliini kirjoitti...

Tuo "ei saa kiukustua"-sääntö on kyllä paras :D
Melkolailla samoilla säännöillä koitan itsekkin räpytellä vaikkapa nyt sen puolivuotta. Pitää kirjoitella blogiin vielä sitten paremmin itselle ylös sääntöjä ja poikkeuksia ;)

Rojun raivaus on menossa täälläkin, ja taidanpa itsekkin yrittää "tavara päivässä"-periaatetta. Ja yksi niistä uudistuksista on myöskin se että pitää keretä nukkumaan ennen kahtatoista..joten kolme minuuttia aikaa ;)