lauantai 15. tammikuuta 2011

Puutarha nyt

Luonnostelin puutarhastamme karkean kaavapiirroksen, jossa mittasuhteet eivät välttämättä ole ihan kohdillaan.
"Pömpeli" on väestönsuojan ilmanvaihtosysteemi, joka on verhottu terassilaudoilla. Noin puolet terassista on katettu yläkerran parvekkeella. Unohdin merkitä kuvaan keittiön ja olohuoneen ikkunan sekä oven, jotka ovat kaikki katoksen alla. Mukulakivipolun pihan yleiseltä alueelta portaille rakensin heti ensimmäisenä kesänä - kivien kanniskelu läheisen pellon laidalta oli koko perheen harrastus.
Todellisuudessahan puutarha näytti tänään tältä. Pensasvaahteroiden päälle on aurattu kolmemetrinen kasa lunta. Todennäköisesti pensaat eivät tänäkään vuonna selviydy tästä hengissä, vaan saamme siihen taas uudet taimet. Näkösuojaa noista puskista saa odottaa vielä muutaman vuoden. Tuhkapensaat ovat menestyneet vielä surkeammin,  Nurmialueen ja terassin välillä ei juurikaan ole korkeuseroa, vaan hankea on tasaisesti joka puolella. Korkeuseroa ei ole myöskään meidän nurmialueemme ja pengerretyksen alla olevan yleisen nurmikon välillä. Noinkohan vappuna saa vielä tehdä lumitöitä...
Pihakuvia otin pojan kaverisynttäreillä, jotka vietettiin pihalla talvikisojen merkeissä. Lajeina oli mm. minisuksihiihtoa ja liukurilaskua. Synttäriherkkuina maistuivat grillimakkarat, pillimehut ja donitsit.

Ei kommentteja: