sunnuntai 7. elokuuta 2011

Sadonkorjuuta

Yhtenä kesäisenä aamuna yritin ehtiä ottamaan kuvan kesäkurpitsankukan ruuhkasta, mutta kimalaisista kaksi kiirehti eteenpäin ennen kuin sain kameran valmiiksi.
Kesäkurpitsoita on tullut ihan kiitettävästi. Jostain sysytä niitä kasvaa isoksi aina kolme tai neljä yhtä aikaa. Onneksi niistä saa kaikkea kivaa, kuten suklaakakkua. Ja pakastimeen olen laittanut niitä raasteena, saavat sitten syksyn ja talven aikana mehevöittää vaikkapa jauhelihakastikkeita.
Viime syksynä tuikkasin lavaan ihan kokeilumielessä yhden tavallisen kaupasta ostetun valkosipulin kynnet. Sadoksi sain kolme yksikyntistä ja kahdeksan 5-7-kyntistä valkosipulia. Ihan koko talveksi tämä saalis ei taida riittää, mutta loistosato kuitenkin. Tänä syksynä laitan kaksi valkosipulia multiin!
 
Ostin kesän alussa kaksi punaista ja kaksi mustaa viinimarjapensasta. Ensimmäisen kesän sato jäi vähän niukaksi. Raakileita oli yksi terttu, kypsäksi asti ehti tämä yksi. Joka sekin meni jonkun elukan suuhun. Ehdokkaita riitää, pihapiirissä kun on mm. mustarastaita, metsäkyyhkyjä, fasaaneja, käpytikka ja monenlaisia pikkutirppoja, joita en osaa nimetä.
Viime kesänä näimme kotipihassa myös vaskitsan, tänä vuonna terassin alle livahti sisilisko. Keväällä töihin lähtiessäni tapasin monena aamuna jäniksiä ja kolmen kauriin poppoon. Ollaan välillä naureskeltu, että tässähän voisi saada lähiruualle ihan uusia ulottuvuuksia... Läheisessä joessakin on kuulemma särkien lisäksi haukia ja taimeniakin.

Ei kommentteja: